woensdag 21 april 2010

Over gebaande paden en het gras van de buren

In mijn blog over lente had ik het over het gras van de buren en de keuze om al dan niet over de schutting te klimmen. Maar om een stap te maken lijkt het gras van de buren wel makkelijker bereikbaar dan een blakend gezond gazonnetje in de eigen achtertuin.
Overstappen naar een ander bedrijf is simpel: je ziet een vacature, schrijft een briefje met je CV erbij, wordt uitgenodigd, roept wat over je ambitie en je sterke en zwakke punten, krijgt een aanbieding, zet een handtekening en je mag starten. Dat kan je gewoon doen. Niemand houdt je tegen.


1 opmerking:

  1. Lastige keuzes idd. In the end denk ik dat het gaat om welke stap jou dichterbij je persoonlijke doelen brengt.

    In logische structuren: Ben je happy met het bedrijf, maar niet de functie -> interne overstap. Ben je niet happy met het bedrijf, ofwel geloof je niet zo in de wederzeidse samenwerking naar de toekomst en ben je daarnaast ook niet happy met je functie dan is extern altijd een optie.

    Let wel 'look before you leap', veel zaken die je nu voor waar aan neemt, zoals relaties, vertrouwen, opgedane credits, het plekje binnen de 'rangorde', zijn zaken die je bij een externe overstap opnieuw op moet bouwen.

    But then again, een greenfield en een schone lei zijn ook veel waard. De juiste keuze komt terug op je persoonlijke statuut en doelen.

    BeantwoordenVerwijderen