zondag 20 februari 2011

Over redenen om überhaupt PMO te leren spellen

Naast variatie in uitvoering en inrichting (vorige blog) is er uiteraard ook variatie in redenen om überhaupt iets op professionele wijze met PMO te gaan doen. Mijn teller staat op 3, maar dat is het zeker nog niet.

De eerste reden is een simpele: kostenbesparing op projectmanagement. Als je een deel van het werk waar je nu duurbetaalde projectmanagers voor inzet laat uitvoeren door goedkopere Projectmanagement Officers, ben je minder geld kwijt. Daar hoef je geen Einstein voor te zijn.
De tweede is niet veel ingewikkelder: inzicht in kosten en voortgang. Wanneer je een PMO-werkwijze inricht met de daarbij behorende functionarissen, kan vanuit het PMO gecontroleerd worden op zaken als budget, kosten en voortgang van het project, om zo te kunnen zien of en waar je moet bijsturen. Uiteraard neem je hierin een forecast mee en de actuele planning. Daarmee weet je dus of een project nog op koers is en of het op de gestelde tijd binnen het gestelde budget klaar zal zijn. Je gaat de projectmanagers dus controleren.

Lees verder op bijoeben.nl...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten