dinsdag 16 maart 2010

Over het nieuwe werken

Het nieuwe werken, thuis werken, flexwerken, work/life-balance, flexibiliteit... In mijn stuk over resourcemanagement noem ik deze trends als redenen om aan efficiënt resourcemanagement te doen. Maar is het nieuwe werken nu echt het nieuwe werken? Gaat dat het nou worden?
Het nieuwe werken is helemaal niet meer zo nieuw, lees ik op internet. Al in 1993 (da's dus 17 jaar geleden) werd de term gedeponeerd en schreef Desenco er een boekje over vol. De informatierevolutie duurt voort en maakt steeds meer mogelijk. Informatietechnologie, of informatie en communicatietechnologie stelt ons in staat informatie te delen, zorgt er voor dat fysieke aanwezigheid minder van belang is.
De medewerker van nu zoekt in een baan veel meer dan een manier om brood op de plank te krijgen. Het privéleven is minstens net zo belangrijk en het werk is een plek om aan zelfontplooiing te doen, of misschien om iets bij te dragen aan de maatschappij. En dat geldt zeker niet alleen voor de generaties Y en verder. Kijk maar in het nieuws. Wouter Bos en Camiel Eurlings stappen uit de politiek om meer tijd te besteden aan hun gezin. In Rondom 10 werd daar afgelopen zondag nog een uitzending aan gewijd.

Lees verder op bijoeben.nl...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten